Vierumäki 6.-8.5.2011

 

Oli taas se aika vuodesta, kun lauma sikoja vyöryi kohti Vierumäkeä. Syksyllä pähkäiltiin äitienpäivän vaikutusta osallistujamäärään ja se tuntuikin vaativan veronsa. Perjantaiksi saatiin lopulta kuitenkin paikalle 11 töpselinokkaa, joten kokous ja kunnon sikailut saatiin lopulta ihan kiitettävästi hoidettua. Edellisvuotta paria viikkoa myöhäisempi ajankohta näkyi heti kelissä, sillä saimme viettää viikonlopun mahtavan keväisessä auringossa. Mittari nousi jopa lähelle hellelukemia viikonlopun aikana.

 

 

Perjantain aikataulua ohjasi meneillään olevat kiekon MM-kisat Bratislavassa, sillä Suomen peli Saksaa vastaan alkoi klo 17.15. Matsin alkuun mennessä hulppeaan mökkiimme oli raahustanut Skele, Karri, Kiguli, Tommi, Veikko, Keiko, Late, Jabbar, Sami ja ainoana mopolla liikenteessä ollut Sutku. Hannu saapui vähän myöhässä, mutta ehti kuitenkin nähdä matsin kohokohdat. Leijonien nihkeä, mutta riemukas rankkarivoitto sai lauman jo juhlatunnelmaan ja hallituksella olikin täysi työ saada vauhtiin päässyt porukka valjastettua kokousmoodiin.

 

Viiveen mahdollistaman nesteytyksen takia kokous olikin tuttua kaaosta. Sinänsä ihan hyvistä asioista käydyt keskustelut venyivät, koska lähes kaikilla tuntui olevan mielipide ja painava sanottavansa asioihin. Kokous saatiin kuitenkin lopulta runnottua läpi parissa tunnissa ja se päättyi puheenjohtaja Karrin kruunaamiseen Vuoden 2010 Röhnösiaksi. Ansaittu nimitys yhdistyksen kantavalle ja koossapitävälle voimalle. Onnea Karri!

 

 

Kokouksen jälkeen illan ohjelmassa oli tuttuun tapaan saunomista ja yleistä hälinää. Jollain tapaa porukka saatiin roudattua vuosi sitten avatun hotelli Scandicin yökerhoon ja sinne on päästy sisäänkin. Napsuja on kannnettu pöytään siinä määrin, että astelu takaisin mökille on saattanut olla horjahtelevaa. Jälkipelit mökillä olivat vauhdikkaat, sillä Jabbarin ja Karrin leikkisän sikapainin myötä sikapokaali tuli muotoiltua uuteen uskoon.

 

Lauantaiaamu aukesi lämpimänä ja aurinkoisena, vaikka osa nasuista ei siitä juuri nauttinutkaan. Taisi muutamalla raukalla olla vähän kankkusenpoikasta. Kaikki 11 saatiin kuitenkin roudattua puolilta päivin klubirakennukselle ja pelaamaan historian ensimmäinen Röhnösikagolf – yhdistyksen virallinen golfmestaruusturnaus. Pelit pelattiin Vierumäen Coach-kentällä eli par kolmosella. Sinne saatiin koko ryhmä mukaan, sillä kenttä ei edellytä green cardia. Kenttä oli valitettavasti vielä talvikuosissa eli kaikilla väylillä oli käytössä talvigreenit. Pelaajat jaettiin kolmeen lähtöryhmään, joista ensimmäistä klo 12.20 startannutta ryhmää ohjasti Late. Laten johdolla kiersivät todelliset golf-sankarit Veikko, Keiko ja Skele. Alkuviikosta ei olisi vielä uskonut näkevänsä noita vesseleitä golfmailan varressa kiinni - ikinä.

 

 

Tokassa ryhmässä Karrin opastuksella rundasi Tommi, Sutku ja Jabbar. Siinä oli todelllinen tulpparyhmä - tuloksellisesti ihan kelpo peliä, mutta aivan tolkuttoman hidasta etenemistä. Jarrujen perässä lepäillen pelasi Samin johdolla Kiguli ja Hannu. Kigulin ja Hannun upean tasaisten esitysten ansiosta vikana rundannut porukka voittikin ryhmien välille järjestetyn kilpailun melko selvästi. Pelaajien keskimääräisillä pisteillä pelatulla skaballa Laten ryhmä tarjosi ansaitut tuopit Samin ryhmälle. Tärkein kilpailu oli kuitenkin henkilökohtainen skaba, jota pelattiin kahdessa sarjassa. Tasoitukseton lyöntipeli pelattiin suuresta kunniasta, mutta varsinainen sikamestaruus ratkaistiin pistebogeylla, jossa maksimitasoituksena oli 36. Täydellistä viikonloppua vetänyt Karri vei molemmat sarjat loistavan tasaisella esityksellä. Karri jäädytti muut pamauttamalla lämmittelemättä kauden ekalle väylälle talvigreenillä birdien, siitä olikin hyvä jatkaa ylivoimaiseen ensimmäiseen sikagolfmestaruuteen.

 

 

Väylä

Karri

Kimmo

Hannu

Late

Sami

Tommi

Keiko

Sutku

Veikko

Jabbar

Skele

1

2

4

6

6

6

4

5

8

9

4

15

2

3

3

5

3

6

3

3

5

5

8

6

3

5

4

3

4

5

5

4

4

4

6

7

4

3

4

4

4

4

4

5

7

5

7

6

5

5

7

6

5

4

4

7

7

4

7

6

6

5

4

2

4

6

7

5

2

4

5

8

7

4

4

4

5

5

6

4

5

6

5

8

8

4

3

4

4

4

6

7

5

6

5

6

9

3

5

4

5

4

6

6

4

5

8

8

Tulos

34

38

38

40

44

45

46

47

48

55

70

 

Äitienpäivän vaikutus näkyi sitten golfin jälkeisissä kuvioissa. Valtaosa porukasta lähti hiljalleen kotosalle tossun alle tai valmistautumaan huomiseen työpäivään. Jäljelle jääneet Skele, Karri, Keiko ja Sami kisasivat vielä illalla saunan ja Slovakia-voiton lomassa mölkkykuninkuudesta. Jotta Karri ei olisi ihan kaikkea vienyt, niin tiukassa loppuväännössä Sami voitti Skelen ja kruunasi itsensä sikojen mölkkymestariksi. Scandicissakin piipahdettiin vielä illalla, mutta ei viitsitty häiritä muita neljää asiakasta yksiä tuopposia enempää.

 

Sunnuntaina pelattiin vielä helteistä oikeaa golfia Vierumäki Classicilla. Valitettavasti sekin vielä talvigreeneillä, eli siltä osin Vierumäen golftarjonta oli pettymys. Pitihän siitäkin tehdä kisa, joka etenikin todella tasaisissa merkeissä. Tasalyönneillä tai masimissaan kahden erolla mentiin vikalle väylälle asti. Vikalle väylälle lyönnin keulilta lähtiessä sihteerin pata ei kestänyt, vaan avaus pamahti näreeseen ja viikonloppuna lähes kaiken voittanut Karri nautti voittokaljasta vielä sunnuntainakin. Nastan kierroksen jälkeen oli kuitenkin kiva lähteä kotia kohti, vaikka tottakai tappio hiersi niskassa. Kaiken kaikkiaan erittäin nasta viikonloppu ja erityisen mukavaa oli saada useita uusia sikoja innostettua golfin pariin. Ei me enää tässä iässä osuta liikkuvaan palloon. Kiitokset kaikille osalllistuneille nasuille, ensi vuonna vielä isommalla porukalla.

 

Sikamaisin terkuin,

 

Sami