VIERUMÄKI 14.-17.5.2015

 

Perinteinen kevätkokousviikonloppu pidettiin nyt neljättä kertaa peräkkäin viikkoa äitienpäivän jälkeen. Ajankohta oli todettu hyväksi ja osallistujia ollaan saatu joka vuosi liikkeelle runsaslukuisesti. Toukokuun puoliväli on myös usein ollut kelien puolesta otollinen. Tällä kertaa viikonlopun eteen osui vielä helatorstai, joten useimmat nasut aloittivat reissun jo torstaista. Kun allekirjoittanut saapui torstaina mökille yhden maissa, niin mökissä oli jäljellä enää yksi sänkypaikka ja muutama sika oli jo vähän liikuttuneessa tilassa. Ekoille golfrundeille päästiin kahden jälkeen - griinien osalta aika säälittävässä kunnossa olleelle Cookelle. Nyt ne säiden haltijat eivät olleet ihan niin suosiollisia, vaan rundi pelattiin melko koleassa ja hyvin sateisessa kelissä. Late ja Karri olivat päivän onnistujat pelaten sellaiset suunnilleen sadan lyönnin kierrokset.

 

 

Torstai-illan ohjelma oli selviö. Rundin jälkeisen saunomisen aikana alkoi ankara kupittaminen, kun haettiin sopivaa kisakatsomotunnelmaa illan MM-kiekkoihin ja puolivälierään Suomi – Tshekki. Sanomattakin oli tietysti selvää, että golfaamattomat karjut olivat hakeneet tunnelmaa koko päivän ja sekös aiheutti pientä kommunikointiongelmaa. Kisakatsomon jo valmiiksi kiihkeä tunnelma sai lisää vettä myllyyn hieman kyseenalaisesti tuomaroidusta pelistä. Hetken jo tuuletimme Suomen 3-2-johtomaalia, joka kuitenkin muuttui hetkessä alivoimaksi tilanteessa 2-2. Ja kun siinä vietiin rikollisesti suomalaisen maila pois, niin käytännössä 5-3-tilanteesta vanha takatukka #68 veikin Tshekin 3-2-johtoon. Tshekki vei lopulta koko pelin ja siat masentuivat tai jopa kimmastuivat. Osaltaan tuo kyrpiintyminen aiheutti sen, ettei meistä juurikaan ollut baariin. Pieni iskuryhmä kävi kuitenkin tarkastamassa Scandicin tilanteen. Totesivat sen hiljaiseksi. Niinpä me järjestettiin kelpo yhteislaulut mökin terassilla siihen asti, kunnes ei ollut enää muistikuvia…

 

Perjantain golfit Cookella alkoivat eilistä aikaisemmin ja nyt oltiin varauduttu kierrokseen autoilla. Mukaan tuli myös pari caddieta eli Samu ja Veikko rundasivat ilonamme ekat 9 väylää. Keli oli eilistä parempi, mutta muutama pieni raekuuro sävytti pelaamista. Kivaa pelaamista kuitenkin, Jartsa pelasi parasta golfiansa ja Karri paukutti edelleen kovaa tahtia, tuloksena meidän mittapuulla huikeat 96 lyöntiä. Rundin jälkeen päästessämme clubille alkoikin sataa oikein urakalla. Jouduimme pitämään sadetta clubilla muutaman juoman verran siitä isommin valittamatta. Kun sitten päästiin mökille, alkoi koko muukin paikalle tuleva lauma olla koossa. Sen verran oli ryhmää paikalla, että lisäpatjoja tilattiin 9 kappaletta. Saunomisten jälkeen päästiin päivän agendan pääasiaan eli kokoukseen vaivaiset 45 minuuttia myöhässä. Odotusten vastaisesti kokous saatiin menemään jouhevasti läpi ilman suurempia vääntöjä ja kiistoja. Kokouksessa käydyt asiat selviävät pöytäkirjasta. Kokous huipentui vuoden sika-äänestykseen, jossa vuoden 2014 Röhnösiaksi valittiin ilmeisen selvällä äänierolla Jartsa. Onnea Jartsa, oikeaan paikkaan meni! Ilta sitten juhlistettiin palkittua sikaa. Tarinan mukaan joku ryhmä kävi Scandicissakin remuamassa.

 

 

Lauantaiaamusta mökki oli pullollaan vähän pyörtyneen oloisia possuja. Ryhmä saatiin raahattua reilusti ennen puolta päivää ihmisten ilmoille, ensin ilmoittautumaan, muutama ukko kävi rangellakin ja puolesta päivästä eteenpäin pelattiin neljällä ryhmällä golfmestiksiä Vierumäen Coachilla. Keli oli sikagolfille täydellinen. Pari ekaa ryhmää pelasi melko ripeää peliä.

 

 

 

 

Kolmosryhmässä Pikkiksen tehtäväksi oli sovittu eliminoida Karrin peli juottamalla hallitsevaa mestaria aamusta alkaen. Pikkis onnistuikin tehtävässään hienosti, mutta samalle eliminoi myös oman pelinsä täydellisesti. Tehtävänanto myös hidastutti koko kolmosryhmän touhua ja muodostimme todellisen tulpan kentälle.

 

 

 

Kun lopulta päästiin maaliin, protestointeja aiheuttaneet tulokset olivat seuraavat:

Vierumäki Coach, 16.5.2015

Väylä

Sami

Late

Jartsa

Skele

Karri

Tommi

Peki

Keiko

Hannu

Jabbar

Sutku

Veikko

Pikkis

1

3

4

4

4

4

5

7

3

6

6

8

9

7

2

5

4

5

4

6

5

8

6

6

7

7

10

8

3

4

4

5

5

4

3

5

7

5

5

5

5

10

4

4

4

3

3

4

4

6

5

5

4

6

7

10

5

4

5

6

5

5

6

4

5

9

6

5

7

10

6

4

4

4

4

4

5

4

10

5

6

8

7

10

7

4

4

5

5

3

3

5

5

7

7

4

6

10

8

4

6

3

5

8

8

5

7

6

7

10

5

10

9

4

3

4

5

3

3

6

5

4

6

4

8

10

Tulos

36

38

39

40

41

42

50

53

53

54

57

64

85

 

Mestaruudesta pelattiin lyöntipelinä, minigolftyyppisesti väylän maksimitulokseksi on merkitty 10 lyöntiä. Protestoijat väittivät selvänä pelaamisen olevan epäreilua, mutta vastaväitteenä toteaisin, että vapisevin kankkuskäsin vedetty melko virheetön rundi on kuitenkin ihan kelpo suoritus.

 

Lauantaina ryhmä harveni aikalailla, sillä noin puolet porukasta suuntasivat muihin maisemiin golfmestiksien ja virallisen ohjelman jälkeen. Loppuryhmä otti vielä grande finalen mökillä, siten että viimeisimmät joutuivat kuulemma jäämään maanantaihin asti. Ja näin oli taas yksi Vierumäki ja kevätkokous hoidettu. Tunnelma oli mainio ja porukka selvästi nautti viikonlopusta. Toimivaa palettia on turha muuttaa, joten näillä sanoilla kiitokset osallistuneille sioille ja samoissa merkeissä Vierumäellä lippu korkealla taas toukokuussa 2016.

 

Terkuin,

golfmestari Sami